HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

03.01.2024 91

ŞANLIURFA İLİ

 

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

 

İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI DEDE KORKUT OKUMALARI HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

 

 YARIŞMANINAMACI,KONUSU

 

 AMAÇ: Hikâye yazma yarışmasında, öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve öğrencilerin yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlanmaktadır.

 

  KONU: Hikâye Yazma Yarışması’nda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden ”Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikaye yazmaları beklenmektedir.

 

 HEDEFKİTLE

 Yarışmanın hedef kitlesi Şanlıurfa genelindeki resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında eğitim gören öğrencilerdir.

  YARIŞMA ŞARTLARI    

            Yarışmaya ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında eğitim gören tüm öğrenciler katılabilecektir. 

            Her yazar sadece bir (1) eserle yarışmaya katılabilir.Birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yazılmış hikâyeler yarışmaya kabul edilmez. 

            Eserlerin Dede Korkut Hikâyeleri tarzında yazılması beklenmektedir. 

            Eserler gerçek bir olaydan esinlenerek yazılabileceği gibi hayal ürünü de olabilir.

        Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce başka bir yerde yayımlanmamış; başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmemiş olması gerekmektedir

            Eserler bilgisayar ortamında A4 dosya kâğıdı boyutunda Word formatında 12 punto Times New Roman yazı karakteri kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır.

            Eserler en az 2 sayfa, en fazla 6 sayfa olmalıdır. Öğrenci bilgileri (isim, okul, sınıf, öğrenci no ) son sayfanın arkasına ekleyecektir.

         Öğrencilerin eserlerini okul yönetimlerine teslimi.   10.01.2024